Защитете се от алергии с въздухопречиствателите на Daikin

Daikin

С настъпването на пролетта, заедно с цъфтежа на цветята и затоплянето на времето започва и сезонът на алергиите. Много хора усещат в различна степен симптоми като хрема, дразнене в носа и очите, кихане и подсмърчане.

Освен провеждане на подходяща терапия, от голямо значение са превантивните мерки, така че да не се излагате излишно на въздействието на алергените. Повечето хора, страдащи от алергии знаят основните препоръки – да измивате лицето и ръцете си и да сменята дрехите си след като сте били навън, да поддържате дома си чист и без прах, да осигурите правилна вентилация.

Но въпреки това средата, в която живеем не може да е напълно стерилна – в дома проникват алергени, полепнали по дрехите или през отворения прозорец. Тук идва мястото на въздухопречиствателите, като част от мерките в борбата с алергиите.

Освен цветният прашец внесен отвън, във въздуха във вашата стая може да има други алергени като мухъл, акари, прах и освен това вируси и бактерии. Въздухопречиствателите на Daikin са създадени да ги премахват и по този начин да ви осигурят пречистен въздух и комфортна среда без алергии.

Daikin

Те са снабдени с мощната технология Streamer, както и плазмен йонизатор, които разграждат алергените. В предварителния филтър се прамахват по-едрите частици и прах, а филтърът от титаниев апатит разгражда миризмите и вредните химически вещества, които също могат да бъдат дразнители.

В допълнение въздухопречиствателите на Daikin са компактни и лесно се пренасят от стая в стая. Осигурявайки си пречистен въздух вие давате възможност на организма да си почине и му помагате да се пребори със симптомите на сезонната алергия.

Но не само въздухопречиствателите на Daikin могат да ви помогнат в борбата с алергиите. Климатиците на Daikin Ururu Sarara и FTXM-М са комбинирани тела за отопление и охлаждане, които пречистват въздуха през цялата година. Като използва електрони, за да предизвика химични реакции с въздушните молекули, Flash Streamer разгражда плесени, вируси или NOx, като ви позволява да дишате свеж въздух без алергени. А климатикът Emura осигурява високо качество на въздуха в помещенията, благодарение на фотокаталитичния филтър от титанов апатит и новия сребърен филтър за премахване на алергени и пречистване на въздуха.

Технология Streamer на Daikin

“Streamer Discharge” е вид йонизация на въздуха, при която могат да се отстраняват бактерии и плесен, както и опасни химически вещества и много видове алергени.

Daikin

1. Устройство Streamer Discharge: Високоскоростните електрони се разреждат, което позволява разграждането и премахването;
2. Предварителен филтър: Прахът се отделя. Бактериите и алергените се премахват;
3. Плазмен йонизатор: Прахът и полените се зареждат електрически и след това се изпращат към филтъра;
4. Електростатичен филтър за улавяне на праха (предната част на нагънатия филтър за улавяне на праха): Прахът и тичинковият прашец се абсорбират от филтъра с електрически заряд;
5. Филтър от титанов апатит (задната част на нагънатия филтър за улавяне на праха): Миризмите и вирусите се улавят от фотокаталитичния филтър;
6. Обезмирисяващ каталитичен филтър: Формалдехидът и миризмите се разграждат.

Научете повече за въздухопречиствателите на Daikin.


Вижте също...