Защо да изберете подово тяло на Daikin за отопление?

Подовите тела са много добри при отопление, защото издухват топлия въздух близо до пода, като създават отличен конвекционен ефект. Те са лесни за монтаж в помещения, където пространството е ограничено – например при за таванско помещение, където има тенденция стените да бъдат по-ниски. Подовите тела са по-компактни от нискотемпературните радиатори.

Подовите тела на Daikin ви предлагат много предимства

Енергийна ефективност
Спестяването на енергия  е добро не само за планетата, но също и за вашия бюджет. Подовите тела на Daikin са оптимизирани да предлагат възможно най-високата ефективност през цялата година, независимо дали отопляват или охлаждат.  Функциите като сензор за присъствие, който следи дали има хора в помещението и седмичния таймер допринасят за постигане на максимална енергийна ефективност.

Перфектен комфорт
Ако смятате, че в стаята ви е твърде горещо или твърде студенo, можете да я охладите или затоплите бързо, като изберете „режим на висока мощност“. След 20 минути климатикът се връща към предварително зададения режим.

Чист въздух
Деодориращият филтър от титаниев апатит за миризми на Daikin премахва частиците прах във въздуха и разгражда миризмите, например от тютюн и домашни любимци. Той също улавя и разгражда вредни органични химически вещества като бактерии, вируси и алергени.

Подовите тела имат функция на термопомпа въздух-въздух
Термопомпите извличат латентна топлина от външния въздух, дори в студено време. Те използват компресор с електрическо задвижване и са изключително ефективни при отопление на апартамент или къща. С климатик на Daikin, 80% от енергията, използвана за отопление на дома, идва от външния въздух, който е безплатен и безкрайно възобновяем ресурс!

Nexurа – дизайнерско тяло с панел за лъчисто отопление

Nexura прави света ви комфортен. Свежестта на летния бриз или уютът на допълнителния източник на топлина създават приятно усещане през цялата година. Nexura е в капацитетен клас 25, 35, 50.

Стилното подово тяло притежава панел за лъчисто отопление, който излъчва приятна топлина при много ниско ниво на шум. Алуминиевата част на предния панел на вътрешното тяло Nexura може да отоплява точно както обикновен радиатор. Така създава допълнителен комфорт в студените зимни дни.

Nexura е толкова тих, че почти няма да забележите присъствието му, тъй като системата за автоматично завъртане на жалузите разпределя въздуха равномерно в стаята. Нивото на шум достига едва 22 dB(A) в режим на охлаждане и 19 dB(A) в режим на лъчисто отопление. За сравнение, естественото ниво на шума в едно тихо помещение е средно 40 dB(A). Затова климатикът Nexura е идеален за инсталация в спални помещения. Външното тяло също работи тихо и не безпокои съседите.

Може да се монтира до стена или в ниша, а малката му височина позволява монтиране на тялото под прозореца.

Nexura има опция за Онлайн контролер: вътрешното тяло може да се управлява от всяко място чрез приложение за телефон, през вашата или интернет.

Подово тяло FVXM-F


Пуснато на пазара през есента на 2017, подовото тяло FVXM-F се отличава с технология Bluevolution – използва екологичния хладилен агент R-32, въведен от Daikin. Изборът на продукт с R-32 намалява въздействието върху околната среда с 68%, в сравнение с R-410A и води директно до по-ниско потребление на енергия, благодарение на високата му енергийна ефективност.

Подовото тяло FVXM-F за предоставя оптимален комфорт на отопление, благодарение на двустранния въздушен поток, при това почти безшумно – ниво на шум до 23 dBA

Ниската височина (620 mm) на FVXM-F позволява тялото лесно и бързо да се монтира под прозорец.

Опцията за управление през Онлайн контролер позволява не само да контролирате тялото, но и да следите консумацията на енергия през вашия телефон или таблет.

Климатиците на Daikin са подходящи за всяко помещение, независимо дали е дневна, спалня или детска стая. Независимо дали ремонтирате съществуващо жилище или изграждате нов дом, климатиците на Daikin са логично решение за вашите потребности от отопление и охлаждане.

Научете повече за различните модели климатици на Daikin и свалете брошури и технически характеристики на www.daikin.bg/airconditioners.


Вижте също...