pixel

Защо отоплението с климатик през зимата е ефективно?

hisense

Знаеш ли, че климатикът може да произведе три пъти повече киловата топлина в сравнение с централното отопление от същото количество енергия? Като избереш климатик Hisense с Full DC инвертор, ще помогнеш да бъдат спестени до 30% енергия. Мощният инвертор спомага за отопляването на дома, дори когато външната температура падне до -22°C.

Студените дни са тук. Ефективно ли е да се използва климатик за отопление?

Зимата идва, а с нея и ниските температури. Тази зима обаче повече от всякога мнозина търсят нови начини да отопляват дома си. За да не се превърнат ниските температури във високи цени, климатиците се превърнаха в популярен начин за отопление на дома. И все пак някои остават скептични относно тяхната ефективност. Ако не си сигурен по въпроса, ние събрахме отговорите на най-разпространените въпроси относно отоплението с климатик и неговата ефективност.

Ефективно ли е отоплението с климатик?

Климатиците са не само ефективни, но и могат да ти помогнат да спестиш пари. Първата причина за това е очевидна – с климатик не се нуждаеш от нефт или газ и особено сега, когато цените и на двете растат, това е от голямо значение. Нещо повече, климатикът може да произведе до три пъти повече киловата топлина в сравнение с друг електрически отоплителен уред от същото количество енергия. Така че, въпреки че един климатик е инвестиция, ако вече имаш съществуваща отоплителна система, тя е доказала, че си заслужава.

Кои климатици са най-добри за отопление?

Най-напред трябва да се увериш, че климатикът има опция за отопление. За да пестиш енергия, вземи си инверторен климатик. Те консумират много по-малко от традиционните, тъй като работят с пълен капацитет само докато достигнат зададената температура. Освен това инверторният климатик може да работи при по-ниски температури в сравнение с традиционния, което го прави по-добра опция за разнообразен климат. Климатикът Hisense Energy SE разполага с мощен и надежден Full DC инвертор, който е високоефективен и може да постигне до 30% пестене на енергия. Мощният и надежден инвертор може да отоплява и когато външните температури паднат до -22°C.

hisense

Как да се използва климатик за отопление?

Въпреки че повечето експерти препоръчват да се поддържа температура в дома от 18 до 21°C през зимата, ние имаме различни нужди в различни моменти от живота си. За по-възрастните е по-добре температурата да е 21°C, докато в стаята на новороденото трябва да се поддържа малко по-ниска температура. Ако обаче живееш в апартамент със здрави възрастни и искаш да спестите пари, препоръчително е да поддържаш климатика на 18°C, тъй като по-високите градуси водят до по-високи сметки. Имай предвид обаче, че трябва да зададеш такава температура на климатика, с която се чувстваш комфортно, и ако тя идва на добра цена, още по-добре.

Какви са ползите от отоплението с климатик?
– Няма нужда да чакаш. Климатиците осигуряват по-бърз начин за затопляне на дома, тъй като започват да отопляват в момента, в който ги включиш, което означава, че не е нужно да чакаш помещението да се затопли, както когато използваш радиатори.
По-добро качество на въздуха. Добрият климатик може да подобри качеството на въздуха на закрито. Hisense Energy Pro Plus отива още по-далеч с инвертор HI-NANO независимо разработен йонен генератор, който освобождава голям брой йони и бързо елиминира и премахва бактериите и вирусите. Той има също антибактериален ребрен инвертор, който е чудесно решение за здравословен въздух, тъй като значително подобрява функциите против бактерии и плесени.

По-добри нива на влажност. Влагата често е причина за прахови акари и мухъл, а е известно, че климатиците намаляват влагата и така създават по-здравословна среда в дома. Hisense Energy Pro Plus има специален AI смарт инвертор, който интелигентно регулира температурата и влажността, като отчита местоположението на хората и осигурява комфортен въздушен поток.

За повече информация – Hisense.

Може да харесате още...