pixel

Заводът на Osram ще заработи през 2017 г.

За периода януари-септември 2015 година германските инвестиции у нас са се увеличили с 11 на сто спрямо същия период на предходната година.

Това каза в Пловдив министърът на икономиката Божидар Лукарски, който участва в церемония по първа копка на първия у нас завод на германската компания Osram – световен лидер в производството на електронни компоненти за осветление.

Заводът на Osram в Пловдив ще заема площ от 16 000 кв.м и ще заработи през 2017 година. В него ще бъдат открити 900 работни места. Инвестицията е за 45 милиона лева.

По думите на министъра изграждането на подобно предприятие е доказателство, че България е благоприятно място за инвестиции. Той определи фирмата като много важен партньор, заради който в региона ще се създадат и други високотехнологични производства, които го съпътстват, а това води до разкриване на нови работни места.

До момента германската група Osram развиваше търговска дейност чрез дъщерно дружество, но във връзка с проекта край Пловдив, бе регистрирано ново местно дружество “Осрам лайтинг” със седалище в София.

Може да харесате още...