Аcvatix – шестпътен сферичен вентил за отопление и охлаждане на тавани от Siemens

Вентилите и задвижващите механизми от цялостната гама Acvatix™ на Siemens предлагат максимално точно регулиране, енергийна ефективност, и в същото време, лесна употреба. Независимо дали подбирате вентили с електрохидравлични, електромагнитни задвижващи механизми или комбинирани вентили, Acvatix намалява значително консумацията на енергия и оперативните разходи впоследствие.

Направление Сградни технологии на Siemens разшири своята гама от вентили и задвижващи механизми, добавяйки към нея новите шестпътни регулиращи сферични вентили. Предвид специалния си дизайн те са предназначени да заменят четири конвенционални вентила, включително задвижващите им механизми в четиритръбни отоплителни/охладителни контури.

Шестпътният регулиращ сферичен вентил от Siemens e отличен избор за Вашия бизнес. Можете да разчитате на високо, тествано качество, базирано на дългогодишен опит, разработка и производство в собствени лаборатории на Siemens.

Ползите и предимствата спрямо стандартните решения на управление на отопление/охлаждане на тавани са:
Гъвкавост за изпълнителя – два размера: DN10 и DN20, лесни за демонтаж на по-късен етап;
Лесно приспособим към различни размери на тръбите – различни аксесоари за монтаж за ½”, ¾” и 1”;
Енергийно-ефективни – липса на пропускане;
Защита за крайния клиент (охладени и загряващи тавани) – вградена функция за компенсиране на налягането, която защитава ползвателя;
Монтиране без инструменти – лесен монтаж на задвижка върху шестпътен вентил.

Освен ползите и предимствата от използването на шестпътния вентил, има и добавена стойност за клиента:
Намаляване на инвестицията – поради специалния си дизайн шестпътният вентил замества четири конвенционални вентила, включително и задвижките;
Пестене на усилия – по-малкото усилия за монтаж, въвеждане в експлоатация и окабеляване, както и необходимото по-малко пространство намаляват сложността на проекта, като резултатът е по-ниски разходи;
Предотвратяване на течове – при вентилите липсва пропускане, което предотвратява нежелана циркулация, и е в съответствие с изискванията на стандарт EN 12666, клас А;
По-гъвкаво проектиране – фино градуираните Kvs стойности на новите сферични вентили осигуряват висока гъвкавост на приложението им спрямо габаритите на съответното помещение;
Оптимизиран монтаж – задвижващите механизми OpenAir на Siemens разполагат с предварително инсталиран монтажен комплект за новите вентили, което дава възможност за монтаж без използването на допълнителни инструменти.

Представяме Ви иновативно решение от Siemens, което позволява да управлявате отоплителни/охладителни контури само с един шестпътен вентил и един управляващ сигнал DC 0…10 V за отопление и охлаждане. (Фиг.1)

На фиг. 2 е представено приложение за отопление/охлаждане на тавани с комби вентил и шестпътен сферичен вентил. В този случай е подходящо за управление да се използва термостат RDG160KN, който позволява да се контролират едновременно комби вентил и шестпътен превключващ вентил. (Фиг. 2)

Това приложение се използва за отопление или охлаждане (четиритръбни охлаждащи греди) с един топлообменник и контролер на диференциално налягане (комби вентил). Циклите за отопление/охлаждане се управляват от един сигнал 0…10 V DC.

Тези приложения може да се реализират посредством KNX комуникативни задвижки и следните модели стайни термостати:
– RDG100KN;
– RDG160KN;
– RDG165KN;
– RDF800KN.

Acvatix предлага вентили и задвижващи механизми с дълъг експлоатационен живот, покриващи всички изисквания за регулация или хидравлика по отношение на генерирането, разпределението и употребата на отоплителна или охладителна енергия.

За повече информация относно вентили Acvatix и задвижващите механизми OpenAir.

Siemens предлага специални средства за по-лесно, по-бързо и по-удобно реализиране на Вашите проекти. Например – приложение за смартфон Combi Valve Sizer (App Store или Google Play Store), онлайн програмата за избор на продукти ОВК Integrated Tool (HIT). HIT също така предоставя всички налични документи за работа със съответния продукт като техническа документация и инструкции за монтаж.


За повече информация: Siemens Bulgaria Building technologies.