pixel

Децентрализирана вентилация на мазето спира развитието на мухъл

Inventer

Децентрализираната вентилация на мазето от Inventer осигурява целенасочено регулиране на съдържанието на влага във въздуха и предотвратява развитието на мухъл. Тя дава възможност за напълно автоматична вентилация с контрол на точката на оросяване с помощта на сензори за влажност и температура.

Автоматична вентилация на мазето

Автоматичната вентилация на мазето е най-ефективното и удобно решение за специфично регулиране на съдържанието на влага във въздуха и избягване на увреждането от влага. Децентрализираните системи са особено лесни за инсталиране или преоборудване. Те се състоят от няколко вентилационни устройства, работещи по двойки във външните стени, които позволяват индивидуална вентилация на отделните помещения.

Ако мазето е обитаемо, се препоръчва решение за вентилация с рекуперация на топлина, за да се спести енергия за отопление.

Inventer

Inventer е разработила напълно автоматична система за вентилация на мазета с контрол на точката на оросяване. Вентилационната система iV-Smart+ Sylt осигурява оптимално подаване на свеж въздух с помощта на платформата за безжично управление Inventer Connect. Сензорите измерват постоянно относителната влажност и температурата на външния и вътрешния въздух. Тези данни се използват за изчисляване и сравняване на двете точки на оросяване.

Вентилация се извършва, само когато точката на оросяване на външния въздух е по-ниска от точката на оросяване на вътрешния въздух и следователно външният въздух има по-ниско съдържание на вода от вътрешния. Ако има опасност от проникване на влага отвън, системата спира и затваря автоматично клапите на вътрешния панел. Това предотвратява пасивния приток на влажен външен въздух.

Интелигентното управление на вентилацията Inventer Connect използва сензори и вентилационни профили, за да осигури проветряване на жилищното пространство според нуждите и индивидуалните навици на потребителите.

Заедно с Inventer Connect производителят предлага и безплатното приложение inVENTer Mobile. Това позволява удобен контрол на климата в помещението чрез смартфон и таблет.

Снимки: Inventer

Може да харесате още...