pixel

Надземен свързващ канал за термопомпи въздух-вода

Doyma

Според компания Doyma новият Doymafix HP/O е първият професионален надземен канал за термопомпи въздух-вода. Може да се използва както в съществуващи, така и в нови сгради и е предназначен да позволи лесно, бързо и безопасно полагане на връзки за термопомпи.

Важна характеристика е, че тръбите и кабелите могат да се полагат отделно. Кабелите за захранване и за управление също са отделени един от друг.

С тази система Doyma позволява да се осигури топлоизолация, отговаряща на изискванията на GEG, независимо от структурата и дебелината на стената. Doymafix HP/O може да се монтира за кратко време, а кръстосаният монтаж (груб строеж, ОВК и електроинсталация) създава възможно най-голяма гъвкавост в строителния процес.

Самият монтаж може да бъде извършен само от един човек. Във вида, в който е доставена, Doymafix HP/O е подходяща за монтаж в стени с максимална дебелина 500 мм.

Doymafix HP/O е херметичен съгласно DIN EN 13829, гарантира херметичност срещу пръски вода съгласно DIN EN 60529 (IP44) и осигурява звукоизолация съгласно DIN 4109-2. Друга важна характеристика е газонепропускливостта и свързаната с нея възможност за монтаж в защитната зона при R290.

Естественият хладилен агент R290 (пропан) предлага различни предимства в сравнение с други хладилни агенти. Недостатъкът обаче е, че пропанът може да образува експлозивна смес с въздуха, когато излезе от веригата на хладилния агент. В случай на теч навън, газонепропускливият Doymafix HP/O предотвратява натрупването на газ пропан в сградата. Това предотвратява създаването на експлозивна газова концентрация.

Doymafix Connect HP/O

Наземният свързващ канал за термопомпени системи се предлага и във версия с готови за свързване гъвкави гофрирани маркучи от неръждаема стомана и интегрирана топлоизолация. Doymafix Connect HP/O се предлага с гофрирани маркучи от неръждаема стомана в DN 25 и DN 32.

Снимки: Doyma

Може да харесате още...