pixel

Нов универсален димер N 554D31 от Siemens


Siemens GAMMA instabus разширява своята продуктова гама за управление на осветлението с универсален димер N 554D31. Продуктът е с нов дизайн и се монтира на DIN шина. Разполага с четири независими канала за регулиране на осветлението чрез димиращи LED лампи и всички останали димиращи осветителни тела, без минимално натоварване.

Възможно е чрез обединяване на каналите изходната мощност да се увеличи до 1,000 W. В допълнение към основната функция за регулиране на осветлението  този универсален димер разполага също и с функция за димиране без да се налагат промени в окабеляването. Това означава, че всяко стандартно осветително тяло, което може да се включва и изключва, може да се регулира дори и чрез нормален превключващ изход.

По този начин продуктите в търговските зони са представени в най-добрата им светлина, а чрез променянето на интензитета на осветеност би могло да се повлияе на емоционалната реакция на клиента.

Вградената функция за управление на сценарии позволява запазване на нивата на яркост и по желание те могат да бъдат избирани.

Характеристики на универсалния димер N554D31

Новият универсален димер има четири независими канала: A, B, C и D за AC 230V.
Всеки канал разполага със следните функции:

– Свързване на LED, капацитивни, индуктивни и резистивни осветителни тела;
– Автоматично разпознаване на товара;
– Димиране без минимално натоварване (<1 W);
– Превключване на товари с макс. 300 VA за канал.

Може да харесате още...