pixel

Отстраниха аварията, оставила хиляди софиянци на студено

В нощта срещу вторник е отстранена голямата авария на главен топлопровод, която остави четири столични квартала без парно.
Това съобщи говорителят на „Топлофикация София“ Елизабет Павлова, цитирана от Нова телевизия.

Около 1.30 ч. в понеделник без парно останаха хиляди софиянци в жк „Белите брези“, жк „Стрелбище“ и жк „Красно село“, както и абонатите в карето между бул.”България”, ул.”Славовица”, ул.”Луи Айер”, ул.”Хенрих Ибсен” и бул.”Гоце Делчев” в жк „Гоце Делчев“. Топлоподаването бе прекъснато заради „скъсан“ главен магистрален тръбопровод в района на ул.“Нишава“ и ул. „Дойран“.

Част от авариралата тръба е била сменена, като ремонтът е продължил почти цялата нощ. От „Топлофикация“ обаче няма да дължат обезщетение на абонатите, тъй като не са стояли на студено над 48 часа.

Аварията заплашваше да наложи дървена ваканция за училищата и детските градини в кварталите „Стрелбище“, „Бели брези“, „Красно село“ и част от „Гоце Делчев“. Днес също не е ясно дали занятията ще са с нормална продължителност. Ако температурите в класните стаи са между 16 и 20 градуса часовете ще са намалени. Ако са под 16 градуса, учениците трябва да бъдат разпуснати.

Може да харесате още...