pixel

Вентилационни устройства за жилищни помещения с постоянна температура

DMV

С вентилатора DMV може без много усилия да се инсталира система за вентилация на жилищни помещения. Тъй като устройствата са оборудвани с топлообменник, температурата в помещението остава постоянна.

„Серията DMV е лесно решение за инсталиране на децентрализирана вентилационна система само с едно пробиване в стената. Благодарение на принципа push-pull DMV може да се монтира оптимално в съществуващи сгради и затова е особено подходящ за старо строителство или за ремонтни дейности“, обяснява Рудолф Визе, продуктов мениджър в Systemair.

DMV се предлага в две различни версии. Устройствата DMV-NEX са оборудвани с инфрачервен сензор, който позволява удобно управление с дистанционно. Ако се желае централно управление на всички единици чрез постоянно инсталиран операционен блок, доставчикът препоръчва варианта DMV-HR. Използваният тук операционен блок се предлага както за повърхностен, така и за вграден монтаж.

DMV

И двата вида устройства са оборудвани с топлообменник. Той съхранява топлината от изходящия въздух и я отдава на входящия външен въздух при смяната на въздушния поток. В идеалния случай устройствата винаги се използват по двойки и се свързват паралелно.

Снимки: DMV

Може да харесате още...