pixel

Cisco се гмурва в бизнеса с умно осветление

Разходите за „умни“ осветителни системи ще достигнат общо 38,2 млрд. долара за период от девет години в интервала 2015-2024 г., прогнозират анализаторите от Navigant Research. Този възход съвсем закономерно поражда доста конкуренция на пазара на интелигентни осветителни решения. Сред тях е и мрежовият гигант Cisco. Голямата компания се заиграва с осветителни мрежи от известно време, но наскоро се захвана с тази тема по-сериозно, създавайки своята инициатива „Дигиталният таван“.

Чрез тази програма Cisco работи съвместно с повече от дузина други компании (чийто брой нараства), които продават технологии, свързани с интелигентни решения за осветление, като например производителят на LED осветление Cree, разработчикът на електрически компоненти и окабеляване Molex и доставчикът на технологии за сградна автоматизация Johnson Controls. Идеята е да се създават технологии, които работят, за да се намали времето, необходимо на потребителите, да модернизират съществуващите сгради.

„Хората вече преминават към LED, така или иначе. Защо да не ги мигрираме в IP мрежите“, казва Тони Шакиб, вицепрезидент на дивизията на Cisco за „Интернета на нещата“. „Това следва да започне с използване на сигурна, разпределена, базирана на утвърдените стандарти архитектура, която да гарантира сградната интелигентност“.

Логиката за потребителските организации е семпла. Когато нововъведението позволява да се спестяват сериозни финансови ресурси, това прави възможни инвестициите в други дейности, пряко свързани с основните дейности на организациите.

greentech.bg

Може да харесате още...