pixel

Моноблоково устройство за охлаждане и отопление

Remko

С KWT 180 DC за стенен монтаж, проектиран като моноблок, Remko представя още един мощен стаен климатик. Той има интегрирана термопомпена функция и следователно може да охлажда и отоплява. Според производителя, KWT 180 DC се вписва идеално във всекидневни, офиси или други помещения с обем до около 60 м³.

Моноблоковото устройство осигурява охлаждаща мощност от 1,73 kW, а отоплителната мощност е 1,71 kW. Последното важи за външни температури от -10°C. Използва се енергоспестяваща, тиха инверторна технология, скрита в компактен бял корпус. Това включва компресор, изпарител и кондензатор, вентилатори, както и система за управление и ваничка за конденз. Използваният хладилен агент е екологично чистият R290.

KWT се монтира лесно и бързо. Според производителя той се доставя практически готов за включване и се монтира в долната част на стената. Необходими са само два големи отвора за подаване и отвеждане на въздух и един малък за оттичане на конденза. Отвън се виждат само дискретните пластмасови облицовъчни панели, които по желание се предлагат и като капаци за защита от дъжд от неръждаема стомана.

Remko

Устройството е с дълбочина 165 мм, ширина 810 мм и височина 549 ​​мм, и тежи приблизително 38 кг. Четирите скорости на вентилатора позволяват мощността на охлаждане и отопление да се регулира спрямо текущите изисквания. Целевата температура е между 16 и 31°C.

Функции като таймер, автоматичен режим, обезвлажняване на въздуха или нощен режим могат да се задават чрез дистанционното управление или сензорния дисплей. Всички стойности могат да се прочетат удобно на дисплея.

При малко по-високи изисквания към мощността, Remko предлага версията KWT 240 DC с капацитет на охлаждане 2,35 kW и капацитет на отопление 2,36 kW.

Снимки: Remko

Може да харесате още...