Сега е моментът за ремонти по сградните инсталации

Средният разход на енергия за сградна инсталация се намалява с 87% при реконструкцията на вертикална сградна инсталация в хоризонтална.

Най-подходящо е планираните ремонти на отоплителните инсталации да се извършват през пролетта и лятото, съветват от EVN Топлофикация. Практиката от последните години показва, че в някои жилищни сгради ремонтите по вътрешните отоплителни сградни инсталации се извършват от живущи чак през есента, като най-често са свързани с дрениране (източване) на инсталациите, посочват от компанията. В резултат тези сгради не са подготвени за есенно-зимния сезон и не могат да стартират своевременно отоплението при обявяване началото на отоплителния сезон.

EVN Топлофикация предлага на своите клиенти в Пловдив над 50 вида услуги по вътрешните отоплителни инсталации като например подмяна на радиатори и вентили, обезвъздушаване, източване и напълване на системата и др. Подробен списък с предлаганите услуги е наличен на www.evn.bg.

Най-новата услуга, предлагана от EVN Топлофикация за топлофицирани сгради в Пловдив, е реконструкция на сградна инсталация – от вертикална в хоризонтална, съобщават от компанията.

През 2015 г. EVN Топлофикация реконструира вертикална сградна инсталация в хоризонтална в 7-етажна сграда в гр. Пловдив. С това средният разход за енергия за сградна инсталация се намали с внушителните 87% – през последните два отоплителни сезона клиентите в сградата заплащат средно по 2 лв. на месец за общи части.