pixel

Как да постигнем повече топлина и по-малко замърсители

Schräder

Повече топлина и по-малко замърсители – това е формулата на Future-Kat от Schräder. Устройството за модернизация на по-стари печки може да предотврати тяхната неизбежна подмяна.

Горещите отработени газове преминават през каталитичния блок на Future-Kat. Там неизгорелите компоненти на отработените газове се изгарят. За да постигне това, Schräder е избрал специално покритие за керамичния катализатор, което увеличава термичния процес на доизгаряне. Това също значително намалява неизгорелите въглеводороди, така наречените ЛОС.

Процесът започва при температура на отработените газове от 160°C до 200°C. Това намалява емисиите на прах, сажди, ЛОС и въглероден окис. Намаляването на въглеродния окис достига много високи стойности при работа с частично натоварване, така че измервателните устройства вече не са в състояние да регистрират емисии на CO при някои измервания. В същото време печката осигурява повече топлина. Този положителен ефект беше доказан при тестването на новия компонент от центъра за изпитване на в Рейн-Рур.

Future-Kat се поставя в димоотводната тръба и по този начин е невидимо интегриран в системата за димни газове. Монтира се вертикално на връзката на тръбата за димни газове на горивната система. Катализаторите имат отвори за поток с формата на пчелна пита или квадрат – при високите температури и вертикалния поток на отработените газове повърхностите на катализаторите до голяма степен се почистват сами.

Future-Kat може да изпълнява своите функции в продължение на до 10 000 работни часа.

Снимка: Schräder

Може да харесате още...