pixel

Лек спирален компресор за климатизация на превозни средства

Bitzer

Новият спирален компресор Speedlite ELV52 на Bitzer е проектиран да отговаря на високите изисквания за климатизация на електрически автобуси и влакове.

Климатичните системи за съвременния обществен транспорт трябва да отговарят на различни изисквания. Ограниченията по отношение на пространството и теглото, бързо променящите се условия и продължителността на работа оказват пряко влияние върху инвестициите и експлоатационните разходи на операторите. Компресорите трябва да са и тихи, с ниски вибрации, както и много надеждни поради високите разходи при престой.

Новият компресор Speedlite ELV52 на Bitzer е проектиран така, че да отговаря на тези специфични изисквания за климатизация на електрически автобуси и влакове и да осигурява сигурна и комфортна среда за пътниците.

Компактният алуминиев спирален компресор е с около 50% по-лек от конвенционалните устройства и е проектиран така, че да реагира бързо на променливите изисквания за отопление и охлаждане в транспортните средства.

Bitzer

Той е съвместим с много хладилни агенти, включително течности с нисък разход на енергия и пропан (R-290), което го прави годен за бъдещи регулации по отношение на F-газовете и удължава експлоатационния му живот.

Устройството има широк работен диапазон, който му позволява да се справя с колебанията на температурата на околната среда, дължащи се на силното слънчево греене и бързото охлаждане в резултат на преминаването през тунели.

Изходната мощност на компресора се управлява от отделен регулатор на скоростта, който адаптира охлаждащата способност в зависимост от текущото натоварване, като осигурява постоянен контрол на температурата в превозното средство по всяко време. Това води до по-висока ефективност не само за Speedlite ELV52, но и за цялата система.

Важно е да се отбележи, че за разлика от други спирални компресори, Speedlite ELV52 може да се използва като част от термопомпена система за отопление и охлаждане на транспортни средства. Благодарение на вградения си икономизатор компресорът работи отлично дори при ниски температури на околната среда, което допълнително намалява експлоатационните разходи и подпомага усилията за декарбонизация.

Снимки: Bitzer

Може да харесате още...