„Незабележимата“ климатизация на Daikin

„Незабележимата“ климатизация на Daikin

 Една букмейкърска къща в Хертфордшир стана първият по рода си обект във Великобритания с „незабележима“ климатизация. i-серията на VRV на Daikin беше идеалното решение за отопление и охлаждане за новата сграда на Coral в пешеходния център на града Хетфийлд, на север от Лондон

Офисът с площ от 78 m2 нямаше подходящо външно местоположение за конвенционален компресорно-кондензаторен агрегат. Мениджърите на Coral, които присъстваха на презентацията на Daikin при представянето, бързо проявиха интерес към „незабележимото“ решение на i-серията за планирания си офис в Хатфийлд. i-серията на VRV на Daikin предлага ефективно управление на температурата, когато стандартните външни тела не са възможни поради ограничения в пространството, архитектурни съображения или ограничения при планирането. Системата преодолява тези проблеми чрез монтаж на всички компоненти в помещението, като отвън се вижда само решетката, а дори и тя може да бъде скрита от погледа.

i-серията на VRV разделя „външното“ тяло на две: компресор с малък размер с височина от 701 mm, за който е нужно подово пространство от само 600×554 mm, така че лесно може да бъде разположен в помещение в магазин или бек офис. Отделният топлообменник е достатъчно компактен, за да се монтира в пространството над окачен таван, а вентилационният отвор е в екстериора чрез решетка.

Директорът на IAC Contracts, Винс Ман, каза: „Топлообменникът може да бъде монтиран почти навсякъде, понеже максималното му статично налягане от 150Pa позволява сравнително дълги смукателни и нагнетателни канали, но в този случай ние го монтирахме срещу решетка в задната част на помещението.“

Понеже това беше първият монтаж във Великобритания, Daikin Великобритания и заводът-производител, Daikin Europe, контролираха въвеждането в експлоатация на системата преди новата заложна къща да отвори врати в началото на 2016 г.


Вижте също...