pixel

Отопление и осветление за спортната зала

Zehnder

Специалистът по климатични системи Zehnder, предоставя двойно решение за новия физкултурен салон на началното училище в малкото градче Белгерсхайн, Германия. Новото поколение инфрачервени панели за тавани, Zehnder ZFP са изключително леки и имат допълнително подобрена ефективност на излъчване до 89%. Освен това могат да бъдат адаптирани към специфични изисквания. Модулният принцип позволява голямо разнообразие от свойства и компонентите могат да бъдат индивидуално комбинирани помежду си.

Благополучието и комфортът на потребителите са особено важни за проектaнтите на залата: „Работихме интензивно със спортистите и се ориентирахме максимално към техните нужди“, казва архитектът Щраус.

Zehnder

В допълнение към много високите изисквания към осветлението на спортната зала през вечерните и нощните часове, те търсят и подходяща отоплителна система и се ориентират към подобни спортни съоръжения в Германия: „Използването на лъчисти таванни панели за климатизация на спортни зали определено е на мода, особено в старите федерални провинции, и това ни вдъхнови“, съобщава Щраус и добавя: „Предварително разгледахме множество спортни зали. Когато разпитвахме за отоплителната система, многократно ни беше казано, че инфрачервените панели за таван са изпитана система и това в крайна сметка ни убеди.“

В Белгерсхайн например висококачествени вградени LED светлини са елегантно интегрирани в лъчистите таванни панели. „Вградените осветителни тела са изключително тесни и просто се завинтват към панелите отдолу, при което цялата система запазва устойчивостта си на удар с топка“, обяснява регионалния мениджър на Zehnder Франк Хилман.

Zehnder

„Интензитетът на осветлението може да се контролира според количеството дневна светлина или ръчно на нива от 50, 75 и 100%. За необходимото охлаждане на светодиодите чрез отоплителния поток много удобно се грижат самите панели.“

Компанията е представена на българския пазар от Zehnder България.

Снимки: Zehnder

Може да харесате още...