pixel

Отопляема замазка за тънкослойно саниране на пода

Saint-Gobain Weber

С Weber.floor 4180 компанията Saint-Gobain Weber разработи течна, свързана с калциев сулфат и армирана с фибри отоплителна замазка, предназначена специално за тънкослойни, плаващи подови отоплителни конструкции.

Weber.floor 4180 е предназначена за използване в жилищното и търговското строителство С дебелини на слоя от 25 до 60 мм и размери на полето до 150 м2, тя запълва празнината между конструкциите с много тънкослойно подово отопление и стандартизирани решения в съответствие с DIN 18560. Това прави подсилената с влакна отопляема замазка особено подходяща за саниране на тънкослойни подове с подово отопление в съществуващи сгради.

Тъй като материалът е течлив и може да се изпомпва, компаниите, специализирани в подови настилки, се възползват от всички предимства на машинното полагане, свързани с ефективността и времето. Weber.floor 4180 може да се изпомпва директно от Weber MixMobil и с помощта на маркуч от силоза до мястото на полагане.

Благодарение на свойството си да изравнява, новата подсилена с фибри отопляема замазка осигурява равномерни подови повърхности с висока якост на огъване и устойчивост на повърхността.

Високата устойчивост на опън при огъване от 7N/mm² дава възможност за дебелина на слоя от 25 мм над тръбите. Така изборът на подови настилки е много гъвкав.

Компанията е представена на българския пазар от Weber България.

Снимка: Saint-Gobain Weber

Може да харесате още...