pixel

Плоска светодиодна лампа от Филипс

Плоска светодиодна лампа от Филипс

За повече от 100 години електрическите крушки не са се променяли особено, придържайки се все около първоначалния „крушовиден“ дизайн на Томас Едисон от 1879 година. Едва в последните години промяната дойде с компактните флуоресцентни и светодиодните лампи, а ето че сега Philips предлага нов дизайн, комбиниран с икономичност и вероятно ниска цена.

SlimStyle изглежда като крушка, прекарала доста време във фитнес-залата. Тя излъчва светлина, еквивалентна на старите 60-ватови крушки, но консумира едва 10,5 вата. Освен това има живот от 22 години, така че човек ще може да брои на пръстите на едната си ръка колко пъти я е сменял през живота си.

На пръв поглед SlimStyle изглежда като традиционните, но погледната отстрани се вижда колко е тънка. Хубавото е, че е напълно съвместима със старите фасунги и се монтира лесно. Светлината е топла като на старите лампи с нажежаема жичка и е удивително постоянна, без никакви примигвания. Изглежда и по-надеждна, материалът и напомня повече пластмаса, отколкото стъкло. Също така може да се регулира светлината, за разлика от CFL.

Светодиодните лампи не трябва да се награвят, защото това води до загуба на яркост и скъсява живота им. Ето защо те са снабдени с метални охлаждящи модули (heatsinк), които отвеждат топлината далеч от чувствителните светодиоди. Обаче в  SlimStyle Philips са успели да направят изцяло пластмасов корпус без метален охладител, и въпреки това лампата не се загравя и те и гарантират 25 000 часа живот. Нещо повече – всичко това се комбинира с по-ниски производствени разходи.

Мнозина считат, че светодиодното осветление е най-обещаващия кандидат да измести напълно крушката с нажежаема жичка, тъй като е икономично и не съдържа токсичния живак (за разлика от компактните флуоресцентни лампи).Освен това от 1 януари 2014 в САЩ спира производството и вноса на традиционните 40- и 60-ватови крушки. В същото време цените на светодиодните лампи вече падат под границата от 10 $.

SlimStyle на Philips  ще бъде в продажба от 2 януари ексклузивно в HomeDepot.

greentech-bg.net

Може да харесате още...