pixel

Съхранение на слънчева енергия за частни домакинства

Zewotherm

Zewotherm вече предлага модулно разширяваща се система за съхранение със слънчеви батерии за частни домакинства. Капацитетът на батерията Zewo PowerHub варира от 2,5 до 10 kWh.

Корпусът на Zewo PowerHub, шасито, е изработен от неръждаема стомана и е оборудван със стъклена врата и подови ролки. Всеки батериен модул има мощност от 2,5 kWh. Едно шаси може да побере до четири батерийни модула. Това означава, че капацитетът на всяко шаси може да бъде увеличен до 10 kWh.

Интегрираният в шасито блок за управление може по желание да управлява още четири модула, така че да се постигне максимален капацитет на батерията от 20 kWh. Инсталирането се извършва чрез plug-in връзки.

Zewo PowerHub може да се инсталира на закрито или на открито. За да се гарантира безопасността, нисковолтовата батерия се състои от батерийни модули, базирани на литиево-желязно-фосфатна клетъчна химия.

Батериите LiFePO4 поддържат високи и стабилни разрядни токове и поради това се считат за безопасни и надеждни. Гаранцията за модулите PowerHub е 12 години, но може да бъде удължена до 20 години. Работният температурен диапазон е от -10°C до +55°C.

Базираната в облак система предоставя подробна информация за състоянието на зареждане на цялата система, всеки отделен модул за съхранение и всяка отделна батерия.

Снимка: Zewotherm

Може да харесате още...