pixel

Спестяващи място и енергийно ефективни таванни вентилационни устройства

Exhausto

Exhausto разработи своята серия вентилационни устройства CX3000 за използване на тавани в нови или ремонтирани нежилищни сгради. Според производителя тя е особено подходяща за помещения с ограничено пространство и е много енергийно ефективна.

Предлагат се шест размера на устройствата с въздушни обеми ErP от 520 m³/h до 3280 m³/h. Приложенията се простират от учебни заведения и офис сгради до магазини, заведения за обществено хранене и санитарни и социални помещения. За да се изпълнят всички изисквания за монтаж на въздуховоди под тавана, всяко устройство се предлага в лява или дясна версия.

Високата енергийна ефективност също е основна цел при разработването на уредите CX3000. Вентилаторите EC от последно поколение оптимизират използването на енергия и позволяват много добри стойности на SFP.

Алуминиевият противоточен топлообменник осигурява възможно най-голямото възстановяване на топлината с ефективност от >80% (съгласно EN308). За да може CX3000 да се монтира в окачени тавани без никакви смущения, всички устройства са оборудвани с изолация с дебелина 50 мм, която е предназначена да осигури възможно най-ниското ниво на шум.

Exhausto

Полезно за сервизна работа с уредите CX3000: Трикомпонентните врати за поддръжка са с гъвкави панти и могат да се отварят от двете страни, което осигурява практичен достъп. Ако пространството под уредите е ограничено, вратите могат да се демонтират напълно и да се плъзнат настрани с помощта на   релсова система (аксесоар).

Планирането и оразмеряването на устройствата CX3000 се извършва с помощта на програмата за проектиране на продукти EXselectPRO. Тя предоставя всички необходими технически данни, чертежи с размери, енергийни изчисления и стойностите за насоките за EcoDesign. Според производителя, EXselectPRO е лесна за използване и е достъпна онлайн на настолен компютър, таблет или смартфон.

Снимки: Exhausto

Може да харесате още...