Toshiba Carrier ще изгради завод за климатични и отоплителни системи в Полша

Toshiba 1
Toshiba Carrier Europe SAS придобива съществуваща производствена база от 17 000 кв. м в Гнезно, Полша, и планира да я трансформира в завод за производство на климатични и отоплителни системи на стойност 24,35 млн. евро. Очаква се фабриката да стартира работа преди края на годината.

От Toshiba Carrier обявиха, че новата дъщерна фирма на компанията, наречена Toshiba Carrier Air-Conditioning Europe Sp, ще съкрати времето за доставка с една трета, ще намали производствените разходи и ще разшири продуктовата си гама, за да отговори на нуждите на европейския пазар. Toshiba Carrier аргументира инвестиционното си намерение с постоянно увеличаващия се европейски пазар на системи за отопление, вентилация и климатизация, който е отбелязал ръст от над 6% през последните три години. Очаква се той да продължи да нараства устойчиво благодарение на постоянното търсене на енергийно ефективни климатични системи, следствие от промени в европейското законодателство за опазване на околната среда.

Близостта до западноевропейските страни и привлекателните инвестиционни стимули, заедно с висококачествената работна ръка в Полша, са основните фактори, повлияли върху избора на местоположение за новата фабрика на Toshiba Carrier. Създаването на новото дъщерно дружество в Полша се очаква да разшири глобалното производствено и техническо портфолио на Toshiba Carrier, което включва вече функциониращия глобален център за научноизследователска и развойна дейност към Fuji Operations, както и релокацията и разширяването на производствените мощности на компанията в Ханджоу, Китай.

Вижте също...