pixel

Ultra-тиха термопомпа за отопление и охлаждане

UltraSource

През 1975 г. Hoval инсталира първата си термопомпа, а днес след повече от 40 години опит, представяме най-новото ни поколение термопомпи UltraSource®. Проектирани с внимание към дома, те са високоефективно и  изключително тихо решение, с ниво на шума от само 28 dB (A) на разстояние 3 m.

Термопомпата UltraSource® използва енергията на въздуха, почвата или водата. Когато ресурсът е въздух, термопомпата е сплит система с вътрешно и външно тяло, като дизайнът на външното тяло е стилен и компактен и се вписва добре в градината, без да е нужно да го криете в задния двор.

Тихо като нежен полъх на листа от вятъра

UltraSource

UltraSource® определено разсейва суеверията, че термопомпите са много шумни. Hoval подробен анализ и сравнения на шума, можем да кажем, че  нивото на шума от външните тела на тези термопомпи е сравнимо с шумоленето на листа в гората, което означава, че почти не се чуват.

Вътрешните тела също не правят изключение, те работят много тихо и непрекъснато променят своята мощност, за да отговарят на изискванията за отопление и охлаждане във всеки един момент – процес, който специалистите наричат “модулация”.

Както виждате UltraSource® е толкова тиха, че дори не трябва да я криете в мазето – вътрешното тяло е тихо и с красив дизайн и може лесно да се инсталира в хола или друго помещение във Вашия дом.

Ефективни като птица по време на полет

UltraSource

Благодарение на силата на вятъра, птиците могат да пътуват на огромни разстояния, без да изразходват много енергия. Благодарение на усъвършенстваната технология UltraSource® също така може да спести огромни количества енергия. Винаги идеално се адаптира към конкретните нужди за отопление, охлаждане и топла вода, като използва природни ресурси  – модулираща способност за икономична работа, а това носи предимства както за околната среда, така и за портфейла.

Ефективността осигурена от термопомпата UltraSource®, е сред най-високите от този клас на пазара.  Модел въздух-вода е с коефициенти COP: 4.4 (A2W35) и  EER: 3.1 (A35W7), а модел вода-вода  COP: 5.0 (B0W35)  и COP: 6.3 (W10W35). Тайната се крие в прецизната технология на Hoval, която през годините претърпя  непрекъснато  усъвършенстване.

Компактна като пчелна пита

UltraSource

Новите термопомпи също така са атрактивни и за инсталаторите. Благодарение на дизайна и конструкцията си, тя спокойно може да се монтира в тясно стълбище или тесни коридори.

Още по-компактни стават и когато бойлерът за битова гореща вода е вграден в термопомпата. Тогава не ни е необходимо допълнително място за отделен бойлер, а стъпката/заеманата площ е същата, тъй като бойлерът се намира в горната част на термопомпата. Предимство на компактната версия е, че с оглед на по-лесно позициониране и монтаж, термопомпеното тяло и бойлерът могат да бъдат разделени, докато се поставят на място, а след това бързо и лесно да се сглобят едно върху друго, така че да не заемат излишно място в помещението.

Монтажът на термопомпите UltraSource® е лесен и бърз. С компактните си размери и малки изисквания за околно пространство термопомпите са изключително лесни за инсталиране дори в малки пространства. UltraSource® идват в домовете напълно готови за свързване и имат вградени множество компоненти, които пестят пространство и време за монтаж. Подготвените тръбни връзки са подходящи и за ъглов монтаж до стена, и са проектирани така, че да осигуряват максимална гъвкавост. За поддръжка на термопомпата, сервизният техник се нуждае от достъп само до предната част на уреда. Всички модели са снабдени с вграден трипътен вентил за производство на топла вода, което спестява време при монтажа на системата.

Съвременен дизайн, природни форми

UltraSource

Високата ефективност е облечена и в красив  дизайн. Новата термопомпа от Hoval е впечатляваща! Следвайки тенденцията на  модерната архитектура, външното тяло на термопомпата UltraSource® въздух/вода се вписва идеално в екстериора на дома и градината. Всъщност красивите му ламелите му придават облик на модерна градинска мебел или част от фасадата и трудно някой би разбрал, че този красив детайл е Вашата термопомпа.

Разширената система за управление намалява разходите
В допълнение към високотехнологичните компоненти, термопомпите са оборудвани с интелигентната контролна система TopTronic®E. Чрез плавно модулиране на мощността те произвеждат отоплителна и охладителна мощност, колкото е необходимо. Модулиращата термопомпа работи с максимална ефективност през цялата година, което спомага за намаляване на текущите разходи. Свързаността й с интернет е улеснение за клиента и възможност за контрол и наблюдение от разстояние. Допълнително предимство е следенето на прогнозата за времето 3 дни напред, което спомага за реализиране на допълнителни 7%  икономии

Може да харесате още...