pixel

Водни и електрически глинени панели като повърхностно отопление

Leipfinger-Bader

Климатичният глинен панел с водно регулиране е подходящ както за отопление, така и за охлаждане и изисква само ниски температури на подаваната вода. Глиненият нагревател осигурява приятна лъчиста топлина посредством електронен проводник.

Независимо дали става въпрос за ново строителство или за ремонт: глинените панели с фабрично интегрирани функции за отопление и охлаждане, които могат да се монтират на стени или тавани, са алтернатива на конвенционалните системи за подово отопление и охлаждане. За техния успех допринасят различни фактори: глината има естествено регулиращо климата и укрепващо здравето въздействие.

В допълнение, отоплителният панел, монтиран на стената, отделя лъчиста топлина, която е особено приятна за човешкото тяло. Както процесът на отопление, така и процесът на охлаждане са енергийно ефективни и допринасят за намаляване на текущите разходи.

Leipfinger-Bader

Регулиращ климата глинен панел за лято и зима

Групата предприятия Leipfinger-Bader предлага два вида нагревателни и охлаждащи елементи. Регулиращият климата глинен панел е от гипсокартон с водно регулиране и е подходящ за вътрешно строителство. Когато температурата в помещението се повиши, през панела се подава студена вода: комбинацията от глина и вода гарантира, че температурните пикове се намаляват и стават по-поносими.

Когато е студено, се пуска топла вода. По този начин се създава директна лъчиста топлина, която затопля не само предметите в помещението, но и срещуположните стени. Климатичният глинен панел се характеризира с висока енергийна ефективност, тъй като за работа си се нуждае само от ниски температури на подаваната вода. Той е съвместим със съвременните соларни и термопомпи.

За ремонтни дейности: електрическо лъчисто отопление

Портфолиото се допълва от глинен отоплителен елемент – глинен панел, в който електрическата енергия, доставяна от интегриран нагревателен проводник, се превръща в топлина почти без загуби. Специалните панели от гипсокартон с отоплителна мощност от 250 вата са особено подходящи при саниране, тъй като в повечето сгради така или иначе съществува необходимата електрическа мрежа.

Друг плюс: електрическият нагревателен елемент за глина реагира особено бързо и се загрява веднага с едно натискане на копчето. Първоначалното нагряване се усеща още след около 15 минути.

Снимки: Leipfinger-Bader

Може да харесате още...