pixel

Daikin Europe N.V. празнува четиридесет години

Точно преди четиридесет години европейската централа на Daikin Industries Ltd. отваря врати в Остенде, Белгия. От 01.10.1973 година японският специалист в климатичните инсталации Daikin обслужва европейския пазар, Африка и Близкия изток. Централата в Остенде се разви във важно място за проучване и разработка на иновативни продукти, които да отговорят на изискванията на пазара.

През изминалите четиридесет години Daikin Europe N.V. се превърнаха в лидери в европейския пазар на климатични инсталации. В същото време компанията  устойчиво се интегрира в икономиката на областта Остенде. В момента Daikin Europe N.V. Белгия могат да се похвалят с 1600 служители. Продуктовият клон в Остенде се разви като един от най-напредничавите в своята област. Производството е насочено главно към съвременни системи за отопление и охлаждане за домашно, търговско и промишлено приложение. Освен в Остенде Daikin Europe N.V. разполага с клонове в Пилзен и Брно в Чехия, Чечина и Милано в Италия, Гюглинген в Германия, Крамлингтън в Англия и Хендек в Турция, с общо около 5400 работни места. Миналата година отчетения оборот е 1,85 милиарда евро, което е 20,1% от общия оборот на Daikin Group.

Остенде се фокусира върху новаторството

Daikin никога не е подценявал сложността и многообразието на европейския пазар. Точно поради това компанията се установява в Остенде през ранната 1973 година. Натрупаната през годините компетентност и ерудиция в последствие дават база за формирането на EDC (EMEA Development Center). EDC играе важна роля във въвеждането на новаторски и енергийно ефективни решения, заменили традиционните отоплителни решения.
Благодарение на изпитателните отдели в EDC, изследователите могат да симулират климатичните условия на европейския пазар. Компанията е уважаван и значим работодател в региона и получава сертификата „Най-добър работодател 2013“.

Цялостни решения за измерване

Японската компания Daikin Industries Ltd. е създадена през 1924 година в Япония като производител на климатични инсталации. Компанията сега е водеща в сферата на  HVAC-R (отопление – Heating, вентилация – Ventilation, климатизация –  Air Conditioning и замразяване Refrigeration) системите по цял свят. Става дума за отопление, използващо ефикасни термопомпени технологии и климатични системи за битовия пазар, както и системи за охлаждане и дълбоко замразяване, водоохлаждащи и въздухопречистващи решения за професионалния и индустриалния пазар. В Остенде компанията неизменно адаптира японската технология, за да посрещне изискванията на местния пазар, което води до много специфичен подход. Богатия опит на компанията помага на Daikin Europe N.V. да предложи най-подходящото цялостно решение за всеки един пазар.

Green heart – Зелено сърце

Като част от нарастващите изисквания за енергийно ефективни алтернативи на традиционните решения на Daikin Europe N.V. центърът за разработки EDC продължава да играе важна роля. Чрез усилията на EDC, Daikin Europe N.V. се надява да допринесе към 20-20-20 целите на Европейския Съюз: намаляване с 20% емисиите на парникови газове в сравнение с 1990 година, увеличаване на енергийната ефективност с 20% и 20% увеличаване на възобновяемата енергия. Компанията е ‘Green Heart Factory’ („Фабрика Зелено Сърце“ ): това гарантира, че не се губят енергия, вода, топлина или хладилни агенти, като същевременно интелигентното опаковане и транспорт намаляват екологичния отпечатък.

Новаторски приложения

Непрекъснатото развитие на технологиите през последните 40 години превърна Daikin в световен лидер. С отдадеността на компанията към качество, услуги и ефикасност, тя е готова за бляскаво бъдеще.

Може да харесате още...