pixel

Daikin ZEAS добавя студ към фабриката Crawley на Eskimo във Великобритания

Четири компресорно-кондензаторни агрегата Daikin ZEAS разрешиха тежък проблем за ледогенератор на ледени кубчета за Eskimo Ice. Агрегатите 15 hp във фабриката Crawley на Eskimo във Великобритания осигуряват охлаждане за хладилните камери с интензивно движение на въздуха, които поддържат температурата на новите генерирани ледени кубчета до -15°C, като гарантират, че те остават сухи и няма да залепнат помежду си по време да процеса на автоматизирано опаковане.

Агрегатите на Daikin бяха монтирани след като стана ясно, че замразителната инсталация, използвана от откриването на фабриката през 2011 г., е недостатъчна, след като производството се увеличи от 50 до почти 200 тона лед на ден.

Фабриката, разположена близо до летище Гетуик снабдява с лед на кубчета и натрошен лед лондонския пазар, както и клиенти зад граница като Ирландия и Белгия.

Инсталираният в Eskimo ледогенератор, работещ с хладилен агент амоняк, произвежда 750 кг лед на кубчета на всеки пет минути. Произведените кубчета се изсипват в греблова камера, в която механични гребла подравняват материала и преместват кубчетата към изходите и към пакетиращите машини.

Собственикът Гейвин Маркс отбеляза: „Бяхме изправени пред все по-големи проблеми със залепващи помежду си кубчета, които блокираха конвейерите и машините. Това се дължеше на факта, че кубчетата бяха влажни при излизането си от ледогенератора.Ако водният филм не бъде бързо отстранен чрез шоково замразяване, той би замръзнал отново, като „залепи“ кубчетата помежду им. Влажните кубчета не са подходящи и за производството на натрошен лед. След монтиране на агрегатите Daikin ZEAS, тези проблеми останаха в миналото. Кубчетата и натрошения лед преминават плавно през целия процес.“

Обявен за най-модерната фабрика за производство на лед в Европа, заводът Crawley на Eskimo има производствен капацитет до 1 400 тона на седмица като пакетиращите машини работят до 16 часа дневно, седем дни от седмицата.

И дума не може да става за сравнение с началото на компанията преди 20 години в железопътната дъга на Battersea (квартал на Лондон), когато ежедневно на ръка бяха пакетирани до три тона лед. Eskimo Ice продължи да произвежда лед в Лондон и след откриването на фабрика Crawley и все още поддържа склад в New Covent Garden, който действа като база за местни доставки в Лондон.

Изправен пред проблема с влажните кубчета, който застрашаваше неговия съществуващ и потенциален бизнес, Гейвин Маркс се обърна към своя консултант за хладилна техника – Royale Refrigeration, базиран също в югоизточен Лондон, за да намери възможно бай-доброто решение.Гейвин Маркс заяви: „Решението на Daikin бе най-привлекателно и машините ZEAS са балансирана умалена алтернатива на традиционните големи компресорно-кондензаторни агрегати. Спиралните компресори във всеки агрегат променят производствената мощност в зависимост от потребностите и предлагат по-голяма работна ефективност отколкото другите опции на пазара.“

Може да харесате още...