pixel

Реверсивни ултра-тихи термопомпи с R290

Enerblue

Alfred Kaut разширява портфолиото си с реверсивни Palladium термопомпи от Enerblue, за да изпълни изискванията на Регламента за F-газовете. Работата с естествения хладилен агент R290 осигурява енергийна ефективност.

Реверсивните Palladium термопомпи от Enerblue са специално разработени за работа с естествения хладилен агент R290. Те са подходящи за среди, които изискват ниско ниво на шум. Тази гама се състои от осем модела с отоплителни мощности от 50 до 164 kW при A7/W35°C (47,2 до 153 kW при A7/W55°C).

Много ниското ниво на звуково налягане (ултраниско ниво на шум) е резултат от баланса между концепцията за свръхголям вентилатор (увеличен диаметър и намалена скорост на вентилатора) и звукоизолацията на устройствата.

Термопомпите са оптимизирани за работа при отопление и могат да постигнат температура на водата на изхода до 70°C с висока енергийна ефективност. Освен това уредите могат да работят в режим на отопление при външни температури до -20°C. Това означава, че те могат да се използват гъвкаво и надеждно за отопление, охлаждане и подготовка на битова топла вода както в нови, така и в съществуващи сгради.

Благодарение на опита на Enerblue с пропан-бутанови термопомпи, концепцията на машините Palladium включва хладилен кръг със спирални компресори, което позволява ниски разходи на хладилен агент.

Поради тази причина бяха проведени изследователски и развойни дейности с обширни тестове, за да се постигне изключително ефективна конфигурация, която предлага високо ниво на безопасност дори без включването на сензор за течове.

Освен това машините могат да се конфигурират с широк набор от аксесоари (помпи, защита от замръзване и др.). Особено внимание заслужава комплектът Aesthetic Kit, който включва метална защитна решетка, допълнителна звукоизолация за хидравличната помпа (ако е конфигурирана) и страничен предпазител за вентилаторите за подобряване на естетиката.

С каскадния контролер Manager Pro могат да се управляват синхронно до шест устройства, което увеличава възможния капацитет на системата.

Снимка: Enerblue

Може да харесате още...