Bosch Термотехника засилва позициите си в бизнеса с подгряването на топла вода

Широката гама от електрически проточни бойлери допълва актуалната програма на компанията от газови проточни бойлери. По този начин Bosch Термотехника предлага още по-всеобхватно портфолио от решения за отопление и битова гореща вода.

Секторът на уредите за БГВ е многообещаващ, но и твърде разнолик,” споделя Йордан Дочев, директор продажби ТТ за страната. „С новите електрически проточни и обемни бойлери добавяме още ключови продукти към нашето портфолио за подгряване на топла вода. Това ще донесе големи предимства на нашите партньори в областта на ОВК и електронната търговия, които ще посрещнат нуждите на потребителите още по-ефективно„.

Интелигентен дом – комфорт – хигиена

Тенденцията към електрификация, интелигентно управление на енергията и свързани интелигентни домове повишава интереса и популярността на електрическите решения за подгряване на водата. Нараства и дялът на възобновяемите енергийни източници в общия енергиен микс. През декември 2017 г. ЕС си постави целта до 2030 г. да се достигне 27% дял на възобновяемите източници в общото енергийно потребление. Друга причина е разпространението на децентрализираното енергоснабдяване, което повишава комфорта на собствениците на жилища. Голяма роля играят и разходите за монтаж и електроенергия: поради пряката връзка с точката на източване, електрическите бойлери почти нямат топлинни загуби. Освен това не трябва да се прокарват и изолират тръбопроводи за топла вода. И не на последно място, важен критерий за вземане на решение е хигиената, тъй като децентрализираните системи за битова гореща вода свеждат до минимум риска от бактерии и стагнация във водопровода – особено в блоковете с апартаменти и в обществените сгради.

Всеобхватна гама електрически бойлери

Bosch Термотехника предлага подходящото електрическо решение за загряване на водата за кухнята, душа и ваната. Портфолиото от електрически водонагреватели включва богат избор от електрически и хидравлични проточни бойлери с мощност от 12 до 27 киловата, малки проточни водонагреватели (3,5 до 7,2 киловата) и малки обемни бойлери с водосъдържател от 10 литра, нагреватели за гореща вода, както и стенни и подово стоящи обемни бойлери с резервоар от 30 до 400 литра.

Продуктите са въплъщение на иновативни технологии. Електрическите проточни бойлери от серията Tronic вече отговарят на по-строгите изисквания на новата Директива за екодизайн по отношение на енергийната ефективност и са с най-високия клас енергийна ефективност (А).

Bosch Термотехника предлага интуитивни и лесни за обслужване решения за отопление и подгряване на топла вода за конвенционални и свързани домове. Гамата включва ефективни, енергоспестяващи и ориентирани към бъдещето уреди: кондензни газови  котли, соларни системи и термопомпи. Всички продукти на Bosch Термотехника печелят клиентите с лесното си инсталиране и обслужване и с уникалния си, атрактивен дизайн.

Допълнителна информация ще получите на  www.bosch-thermotechnology.com/bg/bg.


Вижте също...