pixel

Кондензният газов котел Hoval UltraGas® е вече с мощност до 2300 kW

kondenzen-gazov-kotel-UltraGas

Hoval увеличава мощността на екологичната кондензираща технология.  Доказаният кондезен газов котел UltraGas® (1000) вече има допълнителна мощност от 150 kW. Като сдвоен котел, новият Hoval UltraGas® (1150) има впечатляващите 2300 kW.

Спортни стадиони, болници, училища, бизнесцентрове и заводи изискват  високоефективни отоплителни системи, които да отделят възможно най-малко количество вредни вещества, а това може да бъде осигурено от Hoval. Кондензният газов котел UltraGas® (1150) представлява голям интерес за компаниите предлагащи комунални услуги, както и за жилищните асоциации, които се нуждаят от мощен и надежден топлоизточник за своите топлофикационни мрежи. Отоплителна система със сдвоен котел UltraGas® с мощност от 2300 kW лесно може да отоплява до 1000 апартамента.

Горелка с предварително смесване за повишаване на ефективността

Плавното увеличаване на мощността на кондензния газов котел е много важно от техническа гледна точка. Чрез горелката с предварително смесване Hoval е с едни гърди напред от конкуренцията. Hoval е единственият доставчик, който инсталира такава горекла в котли с голяма мощност, включително и в UltraGas® (1150), разбира се. Благодарение на този тип горелки, монтирани в горната част на котела, топлообмениците се проектират  за вертикално разположение в котела, докато другите доставчици използват хоризонтално разположение. Вертикалната конструкция увеличава ефективността на топлообменника и намалява стъпката заемна от котела, а горелката с предварително смесване намалява вредните емисии на CO2.

ultraclean-gorelka.jpg

Фиг.1: Горелка с предварително смесване със система Hoval Ultraclean®: Hoval може би е единственият производител, който използва такава горелка дори в котлите с големи мощности до1300 kW.

AluFer®: 25 години постоянно развитие

Топлообменикът също претърпява усъвършенстване: Hoval продължава да усъвършенства aluFer® вече 25 години. В допълнение към вертикалния дизайн, използваните материали – алуминий от вътрешната страна, неръждаема стомана отвън – също допринасят за високата производителстност. Нещо повече,  ламелите от вътрешната страна създават петкартно увеличение на повърхността от страната на отработените газове, което означава, че повече водни пари кондензират и следователно по-голямо количество топлина може да бъде оползотворено.

Икономичен с потреблението на газ и екологичен: с Hoval това е възможно дори и във високите мощности. Конкретен пример: при мощност 2000 kW един кондензационен газов котел Hoval UltraGas® използва 400,000 м3 газ годишно, което е около 40 000 м3  по-малко от обикновен нискотемпературен котел. Това показва, че газовият кондензен котел е около 10% по-ефективен,  а освен това отделя около 80 t по-малко годишно CO2. Стойности като тези са и в основата на новата продуктова гама на UltraGas®.

Hoval Group
aluFer-toploobmenik-hoval

Фиг.2: Hoval UltraGas® държи висока степен на ефективност благодарение на патентования си топлообменик aluFer®.

Hoval е международно призната компания и е един от водещите доставчици на системни решения за отопление и климатизация. Hoval има вече над 70 годишен опит и обогатен от знания екип и затова може да предложи вълнуващи решения и технически постижения. Тази водеща роля изисква отговорно отношение към енергията и околната среда, което се изразява в интелигентна комбинация от широк спектър технологии за отопление и  персонализирани решения за контрол на микроклимата. Hoval също така предлага лични консултации и изчерпателно обслужване на клиентите.

Hoval има около 1800 служители в 17 компании, от които се състои Hoval Group, функциониращи като едно голямо семейство, което мисли и действа в световен мащаб. Системите за отопление и охлаждане на Hoval  се изнасят в над 50 държави.

Ако имате въпроси или коментари, можете да се свържете с експерт от Hoval в удобно за Вас време или да попитате за най-доброто решение за контретен Ваш проект тук.

Може да харесате още...