Вакуум помпи и системи Busch

Busch

Роторно лопаткови вакуум помпи Huckepack

Двустепенните роторно лопаткови вакуум помпи от серия Huckepack са мощни вакуум помпи, с висок толеранс на водни пари, идеални за трнспортиране на кондензационни газове, характеризиращи се с големи засмукващи капацитети – от 160 до 630 m³/h и ниски крайни налягания (дълбок вакуум от порядъка на 0.5 hPa (abs)).

Busch Huckepack

Характеризират се със здрава и надеждна конструкция, подходящи за работа с газове с температури до 95°С. Поради ниската скорост на въртене нивата на шум са ниски. Имат ниска консумация на електроенергия.

Изградени са на модулен принцип, улесняващ процедурите по профилактика и сервиз.

Вакуум помпите от серия Huckepack могат да бъдат с директно охлаждане или с рециркулационно охлаждане.

Предлагат се и във взривобезопасни варианти (ATEX сертифицирани) в съответствие с европейска директива 94/9/ЕС.

Roots – вакуум помпи Puma

Сухите двулобови (root) вакуум помпи PUMA се използват в комбинация с други поддържащи вакуум помпи в приложения където са необходими големи засмукващи капацитети в области с груб и дълбок вакуум. Подходящи поддържащи помпи са маслените роторно лопаткови вакуум помпи от серия R5 и сухите винтови вакуум помпи от серия COBRA. BUSCH предлага стандартизирани вакуум помпени системи от серия COMBI, изградени на базата на вакуум помпи PUMA.

Busch Puma

Параметри:
– дебит: 250 – 9535 m³/h;
– диференциално налягане: ∆p max – 100 mbar.

Приложение – в химическата и фармацевтичната промишленост, металургията, за производство на електронни компоненти, транспортни и повдигащи механизми, вакуумиране и др.

Предлагат се и във взривобезопасни варианти (ATEX сертифицирани) и кислородни версии.

Three-lobe roots – вакуум помпи Panther

Сухите трилобови (three-lobe root) вакуум помпи PANTHER са предназначени за транспортиране на големи количества сухи, незамърсени с лубриканти газове. Могат да се използват и като компресори. Между работната камера и предавателната кутия има механично уплътнение тип Лабиринт.

Благодарение на вертикалното движение на транспортирания газ, помпите и екектродвигателите могат да бъдат адаптирани към всяко приложение. Налични са много аксесоари.

Busch Panther

Помпите са с изключително здрава конструкция, икономични и удобни за обслужване. Монтирани са на носеща рама и са оборудвани с шумозаглушители на изход и вход (входния шумозаглушител е комбиниран с филтър). Имат фиксиран комплект за монтаж на електродвигател с V – образно ремъчно задвижване. Окомплектовка с гъвкави връзки и манометър или вакуумметър.

Параметри:
– дебит: 6 – 10000 m³/h;
– диференциално налягане – версия вакуум: ∆p max – 500 mbar;
– диференциално налягане – версия налягане: ∆p max – 1000 mbar.

Приложение – в металургията и машиностроенето, в текстилната индустрия, в дървообработвателната индустрия, за транспортни и повдигащи механизми, в пречиствателни станции и др.

За контакт и повече информация – Адара Инженеринг.

Вижте също...