pixel

Топлина и уют с Residence Condens от Riello

RESIDENCE CONDENS

Заложете на качествените решения, за да посрещнете новия отоплителен сезон. Калория Ви предлага топлина и уют през снежните дни и нощи с иновативно решение, водещо до по-ниски разходи  за гориво – стенният газов кондензен котел Riello.

Riello е световен производител, доказал качествата си в редица производства както и в системи за отопление на битови и административни сгради. Решенията, които са внедрени в стенните газови котли с марка Riello, са плод на дългогодишни разработки в областта на изгарянето на природен газ. Приложените технологични нововъведения са тествани от висококвалифицирани специалисти в специално оборудвани лаборатории, което гарантира дълъг живот и висока ефективност на всеки продукт с марка Riello.

Residence Condens е стенен кондензен котел, характеризиращ се с високо качество на изработка, ниски екплоатационни разходи, висока енергийна ефективност клас А и ниски нива на вредни емисии, щадящ околната среда.

Стенните газови котли Residence Condens са продукти включени в регламента за ERP „Energy Related Product “ и  са в съответствие с изискванията наложени от Европейската Директива за енергийна ефективност.

Основни  предимства:
– Ефективност според Европейската директива ЕЕС92/42, гарантираща  ниски експлоатационни разходи;
– Ниски вредни емисии Клас 5 (EN 483);
– Кондензен топлообменник от алуминий, с премикс горелка;
– Циркулационна помпа с висока ефективност (EEI ≤ 0,20).

Residence Condens е стенен кондензационен котел с компактни размери, който позволява неговото инсталиране почти навсякъде у дома.

Той намалява текущите разходи с до 35% повече от един конвенционален газов котел.

Технически данни:

Мощност
ОТОПЛЕНИЕ
min-max
kW
Мощност
БГВ
min-max
kW
К.П.Д.
Pn
(80°-60°C)
%
К.П.Д.
Pn30
(30% Pn)
%
БГВ
l/min
(Δt25°C)
Енергиeн
клас
Модел
Отопление И БГВ
6.0-20.0 6.0-25.0 98.2 109.6 14.3 А А Residence Condens 25 KIS
6.0-25.0 6.0-30.0 97.9 109.6 17.2 А А Residence Condens 30 KIS
7.0-34.6 7.0-34.6 97.3 109.1 19.8 А А Residence Condens 35 KIS

 

Топлообменникът е изработен от 100% алуминий e патент на Riello, гарантира висока ефективност и дълъг живот, като свежда и вредните емисии до минимум. Инженерните специалисти на Riello проектираха и разработиха в съвременни изследователски лаборатории на фирмата високоефективен топлообменник от алуминиева сплав, с максимално висок коефициент на топлопроводимост.

Основни предимства на Алуминиевия топлообменник патент на Riello:
– Висок коефициент на топлопроводимост  – на AL е 205 W/m°C, която e 12  пъти по-голяма спрямо други сплави. Например: за неръждаема стомана е 16 W/m°C, а за чугун е 60 W/m°C;
– Алуминият има по-добри термодинамични показатели при топлинни натоварвания, което го прави по-лесен за обработка от другите материали;
– Алуминиевият топлообменник има дълъг живот заради самообразуващите се на повърхността на топлообменника микрооксиди на алуминия, което действа като предпазен защитен филм против корозия;
– Пластичността на алуминия като материал дава възможност да се разработи топлообменник с големи топлообменни повърхности, разположени в минимални размери.

Принципна схема на трите зони на топлообмен:

toploobmen

Тръбата на обменника е с нов профил, характеризиращ се с:
– Намалена височина 14.2 mm, водеща до увеличаване на скоростта на водата вътре в тръбата и увеличаване на коефициента на топлообмен от страна на водата;
– Увеличаване на равнинната част с 28%, водещо до подобряване на топлообменната повърхност и увеличаване на топлообмения коефициент от страна на пламъчната тръба;
– Премахване на централния ребрест заден ръб. Премахването на ребрестия център (външно) позволява елиминиране на площите на застой.

RESIDENCE CONDENS

Описаните характеристики позволяват да се спечели 2% от сезонната производителност, съгласно Директива 2014/C 207/02 (ErP, метод на изчисляване).

Предварително смесване на газ и въздух за горене

Модулиращата горелка е цилиндрична, изработена от неръждаема стомана, осигурява предварително смесване, като винаги гарантира точното количество въздух и газ. По този начин ефективността на горенето е много висока за всички мощности  от термичния диапазон на работа, отговарящ на немския норматив RAL-UZ 61.

RESIDENCE CONDENS

Смесител

Сместа въздух-газ се произвежда със смесител като газовият дебит винаги е пропорционален на въздушния, отговарящ на необходимата мощност. Това се определя от пада, образуван в смесителя и от загубите, вкарани от медната тръба и инжектора вътре в газовия вентил.

smesitel

Вентилатор FIME PX128/2071 – 230V

Всички котли от тази серия използват вентилатор с безчетков DC двигател с интегрирано управление. Скоростта се проверява посредством ефекта на Хол. Вентилаторът се захранва с 230 VAC, което позволява да се избегне вентилаторния трансформатор.

ventilator

Циркулационна помпа

Нови модели Residence Conden са с нова циркулационна помпа Grundfos UPM3 Flex AS 15-70  с ниска консумация.

pump

Характеристики на помпата

grafiki

Характеристики са посочени на графика 1. При нужда от по-висока циркулация, при поискване е на разположение  комплект „циркулационна помпа с висока честота”, показани в графика 2.

antiblokirashta systema

Антиблокираща система за помпа и 3-пътен вентил

Котлите разполагат с антиблокираща система със стартиращ цикъл на всеки 24 часа, независимо от работното състояние на котела. Функцията антиблокиране е активна по всяко време, дори и ако котелът е в позиция ИЗКЛ.

Котелът ще изчисли времето, изминало от последния път, при който помпата и/или 3-пътния вентил са били активирани (последните топлинни заявки от отопление или битово горещо водоснабдяване). 24 часа след последната топлинна заявка те ще се активират за 30”.

Система за защита от замръзване

do not freeze

Системата за защита от замръзване се активира от CH NTC1 сензор и/или от DHW изходния NTC3 сензор и е винаги активна, дори и ако котелът е в състояние ИЗКЛ.

Основни функции на таблото за управление
1. ФУНКЦИЯ ЗИМА: незабавно производство на топла вода за санитарни нужди или загряване на системата.
2. ФУНКЦИЯ ЛЯТО: незабавно производство на топла вода за санитарни нужди, моментално.
3. ФУНКЦИЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗАГРЯВАНЕ: незабавно производство на топла вода за санитарни нужди с по-малко време за реакция.

condens

Представлява енергийния клас А за конкретен продукт

ENERG

Стенните газови котли Residence Condens са етикетирани с енергиен клас

RESIDENCE CONDENS

Котел               +             Стаен програматор               +             Сензор Т°С (отвън)        =      

При монтаж на котела със стаен програматор и датчик за външна температура класът на енергийна ефективност са повишава от клас А на клас А+.

Със стенните газови котли Residence Condens можете да осигурите отоплението и снабдяването с битова гореща вода в дома си с комфортно и икономично решение с марката Riello, които можете да намерите в офиса на фирма Калория.

 

Може да харесате още...