Новите хибридни термопомпи ALEZIO G Hybrid

Рувекс АД стартира предлагането на българския пазар на хибридни термопомпи ALEZIO G Hybrid на водещия производител на отоплителна техника De Dietrich. Компанията De Dietriech е добре позната на българския пазар, като лидер областта на отоплението и горещото водоснабдяване, което допълнително гарантира за качеството на продукта.

ALEZIO G Hybrid е гама от инверторни термопомпи въздух/вода, включващи външен модул, вътрешен хидравличен модул и стеннен кондензен газов котел тип NANEO. Хибридната термопомпа комбинира енергийните качества на термопомпа и газов кондензен котел с цел оптимизиране на енергийната ефективност.

Характеристики:
– За отопление и производство на БГВ (Битова Гореща Вода);
– Мощност от 6.1 до 35.7 kW в зависимост от модела;
– Работа при – 20°C;
– Eфективност: COP от 4,05 до 4.53 при температура на външния въздух +7°C/+35°C (EER от 3.99 до 4,83 при температура + 35°С/+18°С);
– Ниски нива на шум;
– Изключително компактно решение (ширина 370 мм – дълбочина 530 мм);

ALEZIO G Hybrid се състои от външно тяло и вътрешен хидравличен модул. Вътрешният стенен хидравличен модул е с интегриран кондензен газов котел NANEO, работещ на природен газ и контролен панел INICONTROL 2.

Извличайки енергия от въздуха, хибридната термопомпа използва оптимална комбинация от възобновяеми и традиционни енергийни източници за отопление и производство на гореща вода за дома. При работа в режим на термопомпа, системата се захранва от възобновяема енергия, извлечена от въздуха, и може да постигне енергийна ефективност, достигаща до клас A++.

Монтаж:
ALEZIO G Hybrid са подходящи както при подмяна на стари котли, така и при изграждане на нови инсталации. Безпроблемно може да се включва към съществуващите инсталации с радиатори и подово отопление и по този начин можете да се възползвате от енергийната ефективност на термопомпа, без да се налага да се подменя цялата система. Компактната конструкция на хибридната термопомпа (ширина 370 мм – дълбочина 530 мм) изисква минимално място за монтаж, тъй като всички компоненти за инсталацията са интегрирани във вътрешния хидравличен модул.

Предимства:
– Автоматично превключване между работата на термопомпа, газов котел или хибриден режим, като винаги се избира най-икономичния режим;
– Ниски текущи разходи за битова гореща вода в сравнение с обикновените газови котли;
– Отопление на дома с до 60% възобновяема енергия;
– Лесен и бърз монтаж.

Опазване на околната среда:
– Ниски емисии на CO2 в сравнение с котел (до -20%);
– Намаляване на потреблението на електроенергия през зимата.

Рувекс АД предлага на пазара широка гама от инверторни термопомпи въздух/вода и пакети от решения за оптимизиране на енергийната ефективност на съоръженията, съхранението и разпределението на БГВ. Повече информация за ALEZIO G Hybrid и други предлагани продукти можете да получите в офиса на фирма Рувекс АД.

Повече информация за предлагания котел, можете да получите в офиса на фирма Рувекс.