Рувекс представя нова серия стенни кондензни газови котли MPX

De Dietrich MPX

Стараейки се непрекъснато да се усъвършенства и да предоставя все повече нови продукти на своите клиенти, през август месец тази година фирма Рувекс ще пусне на пазара ново конкурентно предложение от серия стенни кондензни газови котли MPX, за оборудване на нови и съществуващи вече сгради.

Те ще предоставят всеобхватни решения, включващи:
– компактни по размери версии само за отопление и комбинирани с БГВ  (шир. 400 mm);
– версия с вграден бойлер (шир. 600 mm);

Газовите котли MPX притежават нова Електронна система за управление процеса на горенето, благодарение на която потребителите им ще се възползват от следните предимства:
производителност: прецизно горене през цялото време, гарантиращо оптимална работа на котела; Модулация на мощността 1:7, която се оптимизира според изискванията    на клиента.
грижа за природата: ниски нива на вредни емисии на CO (въглероден оксид), постигнати чрез постоянното контролиране процеса на горене;
спестява инсталационно време: не се изисква настройка при работа с различни видове газ.

De Dietrich MPX

Оптимална работа

Кондензните котли от серията MPX са с енергиен клас „А” и ефективност, достигаща до 109%. Производителността е оптимална в целия диапазон на модулация благодарение на двойната коминна система (60х80mm или 80х125 mm). Със своя изключително широк диапазон за модулация на мощността (1:7), горелката бързо се адаптира, за да осигури нуждите от отопление и БГВ (от 2 до 33 kW). Котлите от версиите Solo и MI са с много  компактни размери за: 700 x 400 x 299 mm.

Моделът MPX 24 може да бъде свързан към външни бойлери – 80-литров BMR 80 (стенен) и 130- литров SR 130 (подов), и е с мощност от 4,1 до 24 kW. В него има интегриран и 7-литров разширителен съд (версии отопление и версии MI).

Версията MPX BIC 28/33 притежава 40-литров бойлер от неръждаема стомана със серпентина, нов тип изолация, която редуцира топлинните загуби с 15% и размери (ДхВхШ): 600x900x466. Магнезиевият анод може да бъде сменен от горната част на водосъдържателя, без да е нужно източване на инсталацията. Дебитът – 18.3 l/min, и разширителният съд е 10-литра.

Цялата серия притежава топлообменник от неръждаема стомана, месингов хидроблок и голям осветен LCD дисплей. На него потребителите могат да намерят:

De Dietrich LCD display

– отделни клавиши за настройка на отопление и температура на БГВ, което прави системата много лесна за използване;
– постоянно индикиране на работното състояние;
– лесни и достъпни настройки на всички параметри;
– сигнализиране за грешки и история на стари неизправности.

Като опция е възможно да се контролира работата на котела според външната температура. За целта обаче трябва е да е монтиран сензор за външна t и тогава настройките на управление се задават от бутоните +/- за отопление.

Хидравличният блок на газовите котли MPX е изработена изцяло от месинг, което гарантира надеждност и безпроблемна работа. Вграден е и електронен пресостат, който позволява: точно отчитане на налягането и предупреждение за по-ниските му нива.

De Dietrich стартира и ново поколение стаен термостат с управление от разстояние.

De Dietrich

Той притежава голям цветен дисплей и благодарение на уникалната система за настройка, той е много удобен и интуитивен.

Програмата за отопление на стайната температура и режимът на работа могат лесно да бъдат променени.

Предимства

Основните предимства, които клиентите на Рувекс могат да получат с новата серия стенни кондензни газови котли MPX могат да бъдат обобщени както следва:
– ефективност при частично натоварване > 109%;
– клас „А“ (сезонна енергийна ефективност: 93%);
– електронна система за управление на горенето;
– модулация на мощността от 1 до 7;
– помпа WILO Yonos Para с модулация клас „А“ ;
– непрекъснато оптимизиране процеса на изгарянето за по-добра ефективност и намаляване на замърсяващите емисии;
– ниско ниво на шума;
– предпазен и дренажен клапан;
– вграден хидравличен байпас в корпуса на вентила за избягване на проблеми с шум в инсталацията;
– датчик поток за БГВ (включва се при 2 l/min).

Всичко това може да очаквате на пазара от фирма Рувекс, основен представител на De Dietrich за България.