pixel

Енергийно-ефективна едностайна вентилационна система

Изборът на високо- ефективна вентилация много често е важно решение за комфорт в дома и офиса. С правилната вентилация на помещенията се решават проблемите с влагата, неприятната миризма и застоялият въздух. Фирма Рувекс АД, предлага на пазара лесно и ефективно решение- а именно контролируема вентилация за създаване на най- добрият климат в помещението.

Енергийно- ефективната едностайна вентилационна система VENTO Expert A50-1 Pro на немската фирма BLAUBERG e подходяща за апартаменти, къщи, вили, обществени и търговски сгради. Тя намалява топлинните загуби от вентилацията чрез регенериране на въздуха от помощенията. Монтира се лесно на външната стена на помещението. Когато е включен, регенераторът изкарва застоялия, но топъл въздух от помещението и вкарва пресен въздух отвън, като топлината на изходящия се предава на входящия. По този начин може да осигурит вентилация на Вашето помещение с минимални разходи и да създадете персонализиран микроклимат, като балансира влажността и регулира обема на изходящия и входящ въздух.

Монтаж

фиг. 1

Устройството е проектирано за монтаж в предварително подготвен отвор във външна стена на сградата.

Най- доброто решение за вентилация с VENTO Expert A50-1 е монтаж по двойки на свързани обратно- фазови единици. По този начин се осигурява най- ефективната балансирана вентилация (фиг.1).

За новопостроени сгради монтажът се извършва на два етапа:
1. Предварително инсталиране по време на довършителните работи по вътрешните стени и декоративните външни стени. Включва монтаж на въздуховод, външен капак на вентилационната система и окабеляване.
2. Окончателен монтаж преди пускане в експлоатация. Този етап включва монтаж на регенератор с вентилатор и филтри, както и монтаж и окабеляване на вътрешното тяло с контролер и капаци.

Управление
Индивидуалният регенератор на топлина  се управлява посредством сензорен панел за управление, разположен на предният панел или чрез дистанционно управление. Има три скорости на работа на вентилатора и въздушен капацитет до 50 м³/час. Оползотворява отпадната топлина до 97% и се предлага в бял цвят.

Уредът е снабден със сензор за контрол на влажността на закрито. Чрез свързване на устройствата в серия се осигурява балансирана вентилация. Първото звено във веригата се превръща в управляващото и режимът за вентилация на цялата система може да бъде контролиран от панелът за управление върху главното устройство.

Употреба:
– Вътрешното устройство се отваря чрез натискане на резетата от двете страни.
– Специално проектираният преден панел може да бъде затворен ръчно, за да осигури 100% херметичност и защита срещу въздействието на вятъра.
– Интегрираните автоматични въздушни капаци предотвратяват повторното връщане на въздуха.

Фирма Рувекс АД, освен, че предлага на българският пазар регенератора BLAUBERG VENTO Expert A50-1, се е доверила на него и при изграждането на собствената си вентилация в новата си бизнес сграда- „Бизнес център Рувекс”- в кв. Младост 4. Устрайствата са монтирани във всеки един от административните офиси на фирмата и се грижта за комфорта на служителите 24 часа. Свободните офис пространства, които фирмата отдава под наем също са са изградени така, че има възможнаст да бъдат оборудвани с VENTO Expert A50-1 за допълнителен кофорт на работещите.

Може да харесате още...